E cigaret kan bruges til rygestop

30 dec 2011 af

E cigaret kan bruges til rygestop

Det er ikke så mange år siden de første el cigaretter kom på markedet i Danmark, og den er blevet rigtig populær i forbindelse med rygestop. Den har allerede fået en del forskellige navne og kendes også under navne som elektrisk cigaret, el smøg, e cigaret eller forkortelsen e-cig.

Der er mange smarte fordele ved en el cigaret. For det første ligner den en ganske normal cigaret og du ryger på den på samme måde som en normal cigaret. Det vil faktisk sige, at du ikke behøver at lægge dine rygevaner på hylden.

Røgen fra en elektronisk cigaret helt uskadelig for både dig selv og dine omgivelser.

Det er lidt forskelligt hvordan røgen dannes, afhængigt af hvilken producent du vælger. De mest almindelige virker ved du suger igennem et filter, som ved hjælp af et lille genopladeligt batteri som aktiverer en forstøver der producerer damp af en speciel rygevæske. Rygevæsken eller e-juice som det også kaldes, kan fås i en masse spændende smagsvarianter som f.eks. jordbær, vanilje, mint, menthol og ja – tobakssmag.

El cigarettens røg sviner eller lugter ikke og derfor har det indtil nu været tilladt at ryge el cigaret på restauranter og andre offentlige steder. Dog har DSB forbudt rygning på el cigaretter i deres toge og det ventes at andre følger trop.

 

Tilbud på E cigaret startkit

Er du på udkig efter den bedste el cigaret eller vil du afprøve én, så har fundet tre tilbud på E cigaret startkits.

[table "1" not found /]

Vær obs på at ved to af tilbudene skal du huske at tilkøbe den slags e-juice du ønsker.

 

Kan man få El cigaret med nikotin i Danmark

Svaret er ikke så ligetil som man skulle tro. Hvis du skal have el cigaretter med nikotin, skal du købe rygevæske eller E-juice med nikotin. Men i Danmark har lægemiddelstyrelsen forbudt salg af rygevæske med nikotin, og der findes også et EU direktiv som forbyder det. Derfor skal du i følge lægemiddelstyrelsen  til lande uden for EU for lovligt at købe el cigaretter med nikotin. Spørgsmålet er så om du lovligt må tage dem tilbage til Danmark. Vi har forsøgt at få et svar fra lægemiddelstyrelsen men har i skrivende stund ikke fået svar endnu.

Når det så er sagt findes der faktisk flere webshops i Danmark som sælger e juice med nikotin. Det skyldes at der køres nogle sager mellem nogle af udbyderne og lægemiddelstyrelsen som endnu ikke er afklaret. Forhør dig derfor hos den enkelte webshop hvad dine muligheder er hos dem.

Hvis du vil have info om el cigaretten og høre andre brugeres oplevelser, så skulle du tjekke dette debatforum. Her er der masser af bruger informationer, anmeldelser og der debatteres flittigt om e-cigaretter.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 6 votes)
E cigaret kan bruges til rygestop, 67% based on 6 ratings

Relaterede indlæg

Del dette

10 Kommentarer

 1. Nu er e-cigaretten jo ikke et egentligt rygestop produkt, men mere et sundere alternativ til rygning.

  Med det sagt, så er e-cigaretten jo heller ikke lige så vanedannende som en rigtig cigaret, så det vil være meget nemmere at holde med at ryge e-cigaret.

  • Rygestop Hvordan

   Lige præcis. Men findes der ligefrem historier om folk der er begyndt at ryge på e-cigaret uden at have røget almindelige cigaretter før? I 50’erne var det jo et status symbol at ryge. Det var cool. Ikke fordi det var usundt, for det var slet ikke på debatten den gang. I dag er det, set over en bred kam, knap så cool. Måske det status symbol kunne få en renæssance, når alternativet, e-cigaretten, er sundere end almindelige cigaretter.

 2. Jeg kender nu ikke nogen som er startet på e cigaretter uden at have røget inden, og tror nu heller ikke der findes mange af disse:) Folk rygere på ecigaretten fordi de ønsker at være sundere,og da et rygestop kan være svært, er det lettere at finde en erstatning der er sundere.

  • Jeg har heller ikke hørt om nogen. Men hvem ved. Det kan være det bliver det helt nye sort for de kommende generationer. 🙂

   • Jeg har solgt rigtig mange e cigaretter og jeg har til dags dato aldrig hørt om det. Men man skal jo aldrig sige aldrig.

    • Jeg kan kun være enig med E-cigaretguiden, det lyder underligt. Hvilket belæg skulle der ligger herom? Hvis folk vil starte med at ryge tror jeg ikke ecigaretten er den først valgte.

 3. Jeg sælger også e-cig, og jeg har solgt et par stykker til folk der ikke ryger normalt. Men det er fordi, de godt kan lide hyggen, smagen og så kan mange holde en sukkerafhængihed på afstand også. Er man nu vild med cola og har svært ved at ligge det på hylden, kan e-cig med cola-e-juice jo hjælpe.

 4. Der er ingen der har ansøgt om at få deres nikotin e-juice godkendt hos lægemiddelsstyrrelsen, det skriver de i hvert fald selv. Dertil skal det siges at mange danske webshops stadig sælger ulovlig e-juice som indeholder nikotin. Dem af os der fortsat ikke sælge ulovlige e-cigaret produkter kunne godt snart tænke os noget regulering af markedet, da det skaber unfair konkurrence….

 5. Dampernu, der kan man bare se. Synes bare at det er ærgerligt hvis sådanne tilfælde passer, da det giver kræftens bekæmpelse et argument for at e-cigaretter skal sælges via apoteker og lignende, og dermed bliver dyrere hvilket kan afholde mange fra at få en positiv oplevelse med e-cigaretten.

 6. Synes nu det er tåbeligt at man kan købe nikotin uden for Danmark og det er fuldt lovligt, men det er ik lovligt at købe det her i landet håber de snart får gjort det lovligt så man slipper for den dyre fragt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *