Fortæl din rygestop historie her

29 nov 2011 af

Vær med til at inspirere andre til at holde op med at ryge og fortæl din rygestop historie her på siden. Vi kan både lære af succes historier såvel som af fejl og fiaskoer. Så uanset om din rygestop historie er gået godt eller skidt, er du meget velkommen til at skrive den her.

Retningslinier

 1. Skriv din rygestop historie så detaljeret som muligt, så den kan hjælpe andre.
 2. Sørg for at læse korrektur på det du skriver.
 3. Det er tilladt at fortælle om kommercielle produkter, behandlinger eller andre anbefalinger. Link gerne til dem. Dog forbeholder vi os retten til at fjerne irrelevante links som vi ej finder til gavn for  vores besøgende.
 4. Vi forbeholder os ret til at rette i ordlyden på historien, for at rette stavefejl og grammatik.
 5. Vi forbeholder os retten til at afvise en historie, hvis vi finder den irrelevante eller ej til gavn og hjælp for rygestop-hvordan.dk’s målgruppe og besøgende.

Det eneste du nu skal gøre er at skrive din rygestop historie i kommentarfeltet herunder. Din e-mailadresse bliver IKKE offentliggjort, og det er også ok, hvis du vil bruge et pseudonym/alias i stedet for dit eget navn. Det vigtigste er din historie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 4 votes)
Fortæl din rygestop historie her, 50% based on 4 ratings

Relaterede indlæg

Emner

Del dette

3 Kommentarer

 1. Sidsel M. Lorenzen

  1/4-1999 besluttede jeg at holde op med at ryge. Havde da røget mindst 20-30 cigaretter om dagen, siden jeg var 17-18 år.

  Jeg havde fået en synes jeg god ide som måtte afprøves. Den gik ud på at vende hjernen af med lyst til nikotin. Kort fortalt lærte jeg mig selv at lade være med at inhalere. Det er mega-svært og det tog da også hele 3 måneder. På dette tidspunkt købte jeg nicotinfiltercigaretter på apoteket, men da jeg syntes de var meget dyre og jeg var noget nærig opdagede jeg efter en 14 dages tid at jeg sad og “røg” på det samme filter jeg satte i for en uge siden og det var jo til grin, jeg sad og røg luft og havde det helt fint.

  Der gik yderligere 3 mdr. før jeg definitivt kunne erklære mig røgfri hvilket vil sige at jeg også havde fået “styr” på mine hæder og mit image.

  Det bedste er at jeg efter den 1. oktober 1999 ikke på noget tidspunkt har savnet at ryge og jeg kan stadig ikke fatte at jeg nogensinde har haft en cigaret i munden. Tilgengæld kunne jeg meget længe lugte en ryger på 100 meters afstand, men den “sarthed” fortager sig lidt efter lidt. Det er nu på 14. år jeg ikke har røget, og savner det stadig ikke.
  Det er nok en af de største beslutninger jeg har taget og det blev en stor succes.

 2. Lars

  Hej.

  Jeg hedder Lars og i 2004 røg jeg ca. 2 pakker cigaretter om dagen. Jeg begyndte allerede at ryge i 8.-9. klasse først som festryger og sidenhen blev det en fast del af hverdagen. I gymnasiet og op igennem min læretid øgedes mit cigaret forbrug først til en 10-pak og snart til en 20 pak om dagen.

  Da jeg i 2000 blev selvstændig styrede jeg også selv rygereglerne på kontoret. På daværende tidspunkt var det et enkeltmandsfirma og derfor var det selvfølgelig tilladt at ryge ved skrivebordet. Uden restriktioner, var det nemt at tænde en smøg hver gang der bare var det mindste ventetid – f.eks. når computeren skulle starte et program op eller når man skulle ringe nogen op.

  Min kone røg også, så der var heller ikke nogen ryge regler der hjemme. Vi røg alle vegne – i stuen, på toilettet og i soveværelset.

  Men da min kone blev gravid besluttede vi os for at stoppe med at ryge, så vi ikke kom til at skade vores ufødte søn mere end vi allerede havde gjort.

  Via de besøg vi var til hos jordmødrene, fik vi tilbudt et gratis rygestop kursus, med en offentlig ansat rygestop konsulent. Gennem 4.5 sessioner hjalp hun os igang med et rygestop program. Først fik vi sat ord på vores rygevaner. Herefter gik vi i gang med en planlægning af rygestoppet. Og efterfølgende blev der fulgt op på rygestoppet.

  Vi tog nogle nikotin supplementer i starten. Vi brugte begge nikotin plastre som fungerede rigtig godt. Jeg forsøgte mig også med nikotin tyggegummi en kort periode, men stoppede fordi jeg ikke brød mig om smagen. Som erstatning købte jeg en nikotin inhalator som var rigtig god at side med på kontoret, hvor jeg havde været vant til at ryge.

  Den 30. marts 2004 lagde vi cigaretterne på hylden og jeg har ikke røget siden. Min kone begyndte desværre igen året efter under Roskilde Festivallen, men er sidenhen holdt op igen – heldigvis.

 3. Kirsten Eriksen

  Jeg startede med at ryge, da jeg var 14 år gammel. Jeg ville være “sej” ligesom de seje…
  Jeg røg de næste 6 år, og var vel storryger fra jeg var 16. Jeg prøvede mange gange at stoppe, men det lykkedes aldrig.
  Som 20 årig blev jeg alvorlig syg med nyrerne, og boede et sted, hvor de ikke ville lade mig ryge, mens jeg var syg, så det blev til 14 dage uden smøger (men med stor trang, især den første uges tid). Da jeg blev rask igen, var jeg så motiveret til at fortsætte, da jeg aldrig tidligere havde været stoppet i 14 dage. Dette blev min succes. Jeg købte en lille gave til mig selv hver lørdag for de penge, jeg havde sparret.Nå, det var så succeshistorien… Her 24 år senere er jeg begyndt igen. Jeg har nu røget dagligt en ca. 15 smøger om dagen i et års tid, og vil virkelig gerne stoppe! Jeg har ikke lyst til at være småskidt og/eller syg de sidste 20 år af mit liv. Jeg har atter engang prøvet flere gange, også med tyggegummi (der bare smager forfærdeligt) og med e-smøger. Men det virker ikke. Jeg er klart en stemningsryger; dvs. min fysiske trang forsvinder stort set helt efter bare 4-5 dage, men min psykologiske hyggetrang bliver ved. Og så er det, at “undskyldningerne”, løgnene og selvbedraget vælter ind.
  Men i morgen SKAL det være (igen, igen). Jeg har skrevet ned hvorfor jeg vil stoppe (laaaang liste), hvorfor jeg bliver ved med at ryge (to punkter…), hvornår og i hvilke situationer min rygetrang er overvældende, og hvad jeg evt. kan gøre i stedet for i de tilspidsede situationer. At skrive “dagbog”/følelser ned hjælper mig faktisk. Både fordi jeg husker mig selv på, hvorfor jeg stopper, men også fordi der går tid og fokus med at skrive, hvorefter den værste trang faktisk er forsvundet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *