Jeg elsker mine rygepauser

30 nov 2011 af

Du har en opfattelse af at din rygepause er hellig og du ikke kan undvære den. Du bruger den til at gå uden for, tage en smøg og koble af fra arbejdet eller andre stressede situationer.

Når rygepausen er vigtig for at du fungerer i det daglige er du nød til at have en erstatning for den. Har din arbejdsgiver tilladt dig rygepauser, han elller hun garanteret intet i mod at du bruger din rygepause på noget andet. Hvis rygepausen er et socialt element på arbejdet, så vil det være en rigtig god idé hvis du får en eller flere af dine kollegaer til at stoppe sammen med dig. På den måde kan I bevare det sociale – bare et andet og på en sundere måde.

Er rygepausen der hvor du kobler helt fra – er fri for telefoner og kollegaer, så kan du erstatte den med meditation. Det kræver selvfølgelig at du kan lukke dig inde og være dig selv i små 10 minutter. Der findes mange gode danske meditations apps til iPhone, som guider dig igennem kortere meditationer.

De rygepauser du tager når du har fri for arbejde, kan du også erstatte med meditation – men da du ikke har den samme bagkant på, som du har på arbejdet, kan du også lave andre ting som tager lidt længere tid. Gå en tur og få noget frist luft. Du kan også dyrke noget motion – det vil hjælpe dig mod at vægtøgning ved rygestop.

Her er kun beskrevet tre forskellige rygepauser – og der findes mange flere afhængigt af hvem du er og hvornår på dagen rygepausen er. Sørg for at sætte ord på dine rygepauser så kan du nemmere erstatte dem med noget andet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Relaterede indlæg

Emner

Del dette

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *