Nikotin plaster

12 dec 2011 af

Det kommer nok ikke bag på nogen at der er nikotin i cigaretter og det er et vanedannende stof som man bliver afhængig af jo mere man ryger. Dvs. hvis man vil stoppe vil kroppen hungre efter nikotin. Det kan medføre hovedpine, søvnløshed, restløshed og gøre det svært at koncentrere sig.

Vil man stoppe med at ryge kan man bruge et nikotin supplement, som f.eks. et nikotin plaster. Det indeholder som navnet siger nikotin, men du får det i kontrolleret doser uden de mange andre skadelige stoffer der ellers er i cigaretter.

Nikotin plastre fås i forskellige styrker som betyder at du gradvist kan minimere brugen af nikotin. Dvs. du kan lægge smøgerne på hylden fra den ene dag til den anden og så bruge et nikotin supplement som plastrene til at lægge en dæmper på dine rygeabstinenser. Efter noget tid går du ned til en mindre nikotin dosis og en dag vil du kunne opleve at din trang til nikotin er forsvundet. De to største producenter af nikotin plastre er Nicorette og Nicotinell – priserne er stort set ens.

Man har kun nikotinplasteret på når man er vågen (lige som man kun ryger når man er vågen). Af andre nikotin supplementer findes f.eks. nævnes nikotin tyggegummi og nikotin inhalator.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Relaterede indlæg

Del dette

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *