Rygestop for piberygere

3 nov 2012 af

Rygestop for piberygere

Piberygning opfattes af de fleste, også af ikke rygere, som velduftende og hyggeligt. Men piberygning er nøjagtig lige så farlig for helbredet som at ryge cigaretter.

Ryger du pibe inhalerer du mindre røg end hvis du ryger cigaretter.  Derfor er der faktisk mindre risiko for lungekræft. Til gengæld holder piberygeren røgen i mundhulen og derfor øges risikoen for kræft i munden. Så når alt kommer til alt er der ikke mindre risiko for at få kræft ved at ryge pibe, det er bare nogle andre kræfttyper du risikerer.

 

Afhængig af piberygning

Piberygere er i lige så høj grad afhængige af rygning som cigaretrygere er. Men der er dog nogle forskelle mellem afhængighederne.

Nikotinen er som du sikkert allerede ved et afhængighedsstof og den findes også i pibetobak.

Selvom en piberyger måske indhalere mindre tobak, kan man ikke nødvendigvis sige at de optager mindre nikotin, for nikotinen optages både af røgen i mundhulen og røgen i lungerne.

Derfor skal du som piberyger forvente at din krop skal afvænnes nikotinen. Det kan du f.eks. opnå ved nikotin supplementer som nikotin plaster.

Men for piberygere er den største afhængighed faktisk ikke nikotinen. Det i langt højere grad vanen.

En af vanerne er f.eks. den tid der bruges på rygning. For det første ryges piber i meget længere tid end en f.eks. en cigaretter, som kun varer i små ti minutter. Piben sidder altså i mundvigen i meget længere tid, og denne beroligende effekt er meget vanedannende.

Du kan sammenligne det lidt med dem som sutter eller tygger på kuglepenne og blyanter. Det gør de ofte helt ubevidst.

For det andet er piberygning ofte forbundet med bestemte situationer og er måske et supplementet i en afslapnings- eller afstresningsaktiviteter.  Eksempler kunne være når der læses aviser eller bøger, når musik nydes eller når haven skal passes.

Sådanne vaner er meget svære at skille sig af med. Men med hypnose kan du bryde rygevaner.  Hypnosen går nemlig ind og arbejder med din underbevidsthed. Den samme underbevidsthed der gør at kuglepenstyggeren tygger på alle de kuglepenne han får i hans hænder.

Under hypnosen kan du få programmeret din underbevidsthed til at sige fra over for de dårlige vaner og dermed lægge piberygningen på hylden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 3 votes)
Rygestop for piberygere, 33% based on 3 ratings

Relaterede indlæg

Del dette

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *