Stramning af rygeloven

22 okt 2012 af

Stramning af rygeloven

Den 15. august 2012 trådte de nye stramninger af rygeloven i kraft. Nu er det forbudt at ryge på enkeltmandskontorer, i og udenfor opholdssteder, børneinstitutioner og uddannelsesinstitutioner. Det har gjort livet sværere og mere besværligt for de mange danskere, der ryger.

De to hyppigste reaktioner blandt rygere på stramningen af loven har været meget forskellige, ja nærmest modsatrettede; Den ene del føler sig forargede og forfulgte, mens den anden del føler at livet som ryger er blevet for besværligt og derfor overvejer at kvitte smøgerne.

Rygestop? – men hvordan

Men uheldigvis er det sværere at stoppe med at ryge, end det er at råbe op over for regeringsmagten. Heldigvis er der hjælp at hente for de mange danskere, der nu ønsker at komme rygningen til livs en gang for alle.

Der er flere veje til at sikre dig et varigt og effektivt rygestop. Du kan gøre det på den hårde gammeldags metode – også kaldet ”en kold tyrker”, hvor du kvitter alle smøger fra den ene dag til den anden. Eller du kan gå på nedtrapning, hvor du lige så stille reducerer antallet af cigaretter. Andre benytter sig af nikotinplastre til at holde nikotintrangen stangen.

En nyere metode er den elektroniske cigaret – også kendt som e-cigaretter eller el-cigaretter. E-cigaretten blev udviklet i 2003. I de første år skulle den lige som alt muligt andet udvikles, men der er nu kommet rigtig mange producenter på markedet hvilket har forbedret kvaliteten væsentligt. Og da du godt kan få en E-cigaret med nikotion er den også blevet et rigtig godt supplement i forbindelse med rygestop. Du erstatter nemlig ikke bare nikotin trangen, men den fysiske vane som er forbundet med traditionelle cigaretter. E cigaretten ligner en helt almindelig cigaret, og kan fås med mange forskellige smagsvarianter. Dog er den foruden de mange skadelige effekter og kemikalier.

Det vigtigste er, at du finder ud af, hvor afhængig du er af smøgerne og derud fra finder den metode, der hjælper dig.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Relaterede indlæg

Emner

Del dette

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *