Bliv røgfri med en kold tyrker

Du kan blive røgfri med en kold tyrker, og det er ikke så svært, som nogle folk gør det til. Det eneste, du skal gøre, er at have viljen, og så behøver du ikke engang at tage nikotintyggegummi.

Medicinalindustrien har bildt mange rygere ind, at det er smartest, at man tager nikotintyggegummi, når man vil stoppe med at ryge. Det er imidlertid ikke hele sandheden.

Sandheden skal findes i, at det sagtens kan lade sig gøre at tage en kold tyrker og på den måde skille sig af med sin rygetrang.

Er det svært at tage en kold tyrker?

Det er selvfølgelig også muligt at slippe af med sin rygetrang ved først at trappe ned på de cigaretter, man ryger. Dernæst kan man tage den kolde tyrker og stoppe helt og holdent.

Mange rygere beretter om, at det ikke er så svært som først antaget at lave en kold tyrker. Der er mange rygere, som beslutter sig for, at de vil stoppe, og så sker det. Det handler i høj grad om mental styrke og viljestyrke. Det skal komme indefra, og hvis man er dedikeret nok – og det lyder som en kliche, men er stadig sandt – er der ingen udfordringer for, hvad man kan bringe det til.

Et determineret sind baner vejen for rygestop

Er man målrettet nok, sker rygestoppet helt uden problemer. Det handler for dig som ryger om at finde ind til problemets rod og prøve at lade være med at ryge igen. Det er indstillingen, det handler om, og det handler om, at du tager fat i dirigentstokken og overbeviser dig selv om, at det kan lade sig gøre. Den kolde tyrker er et klart og tydeligt udtryk for, at man mener det alvorligt, når man siger, at man har tænkt sig at stoppe med at ryge.

Din egen indstilling er mere værd end nikotintyggegummi

Der er ikke penge i, at du selv vælger at stoppe med at ryge. Derfor lægges der fra medicinalindustrien vægt på, at du skal skære ned på din rygetrang ved at købe nikotintyggegummier. Men det er ikke nødvendigt. For med din egen viljestyrke er du mindst lige så langt, som du er, hvis du ryger nikotintyggegummier.

Det er ikke svært at sikre, at du er i den rette mentale tilstand, hvis du blot selv er villig til at finde svaret på, hvad du kan gøre for at komme i mål. Selverkendelsen er oftest den sværeste form for erkendelse, men når du er nået til selverkendelsen, er vejen banet for, at du finder den rette vej mod at stoppe med at ryge. Og det vil formentlig være til stor glæde og gavn for både dig selv og andre i dit liv.

Kræftens Bekæmpelse: Man kan godt selv

Hos Kræftens Bekæmpelse udtalte man tilbage i begyndelsen af årtiet til MetroXpress, at man ikke kan fortænke medicinalindustrien i at lægge så stort fokus på, at man skærer ned på antallet af cigaretter ved at ryge nikotintyggegummier. Men det er ikke nødvendigt.

Kræftens Bekæmpelse påpeger, at langt de fleste, der stopper med at ryge, gør det ved at tage en kold tyrker. Nogle vælger først at skære lidt ned, inden de påbegynder den kold tyrker, men det er hip som hap. Mange eks rygere udtaler desuden, at det er overraskende nemt at stoppe med at ryge. Og det er noget, som Kræftens Bekæmpelse mener, at sundhedspersonalet skal ud med, før de alt for ofte anbefaler, at man tyr til nikotintyggegummier.

Medicinalindustrien sidder på undersøgelserne

En undersøgelse fra Sydney University konkluderede, at medicinalindustrien sidder på magten, når det kommer til at fremvise resultater fra undersøgelser, der har med nikotintyggegummier og rygestop at gøre. Man kom i en undersøgelse frem til, at i 467 engelsksprogede artikler fra 2007 til 2008 var det 91,4 % af artiklerne, der omhandlede nikotinprodukter fra medicinalindustrien. Det var kun 8,6 procent af artiklerne, der kom ind på, hvordan man ellers kunne foretage et rygestop på andre måder. Ifølge mange forskere er det med til at skabe et forvrænget billede af, hvordan man ellers kan stoppe med at være fast ryger.  

Eks rygere: Nemmest at stoppe med kold tyrker

Ifølge en artikel fra Politiken tilbage i 2010 viste en undersøgelse, at 75 % af alle eksrygere i Danmark fandt det nemmest at stoppe med at ryge ved enten at tage en direkte kold tyrker eller ved først at lave en nedtrapning for dernæst at lave en kold tyrker. Det er altså de færreste, der finder nikotintyggegummier effektivt, selvom der er så meget reklame for det.

Man skal selvfølgelig være opmærksom på, at der kan komme en række abstinenser, og for nogle kan de være mere voldsomme end for andre.