Rygestop for piberygere

Du kan blive røgfri med en kold tyrker, og det er ikke så svært, som nogle folk gør det til. Det eneste, du skal gøre, er at have viljen, og så behøver du ikke engang at tage nikotintyggegummi.

Medicinalindustrien har bildt mange rygere ind, at det er smartest, at man tager nikotintyggegummi, når man vil stoppe med at ryge. Det er imidlertid ikke hele sandheden.

Sandheden skal findes i, at det sagtens kan lade sig gøre at tage en kold tyrker og på den måde skille sig af med sin rygetrang.

Er det svært at tage en kold tyrker?

Ryger du pibe inhalerer du mindre røg end hvis du ryger cigaretter. Derfor er der faktisk mindre risiko for lungekræft. Til gengæld holder piberygeren røgen i mundhulen og derfor øges risikoen for kræft i munden. Så når alt kommer til alt er der ikke mindre risiko for at få kræft ved at ryge pibe, det er bare nogle andre kræfttyper du risikerer.

 

Afhængig af piberygning

Piberygere er i lige så høj grad afhængige af rygning som cigaretrygere er. Men der er dog nogle forskelle mellem afhængighederne.

Nikotinen er som du sikkert allerede ved et afhængighedsstof og den findes også i pibeto. Selvom en piberyger måske indhalere mindre tobak, kan man ikke nødvendigvis sige at de optager mindre nikotin, for nikotinen optages både af røgen i mundhulen og røgen i lungerne.

Derfor skal du som piberyger forvente at din krop skal afvænnes nikotinen. Det kan du f.eks. opnå ved nikotin supplementer som nikotin plaster.

Men for piberygere er den største afhængighed faktisk ikke nikotinen. Det i langt højere grad vanen.

En af vanerne er f.eks. den tid der bruges på rygning. For det første ryges piber i meget længere tid end en f.eks. en cigaretter, som kun varer i små ti minutter. Piben sidder altså i mundvigen i meget længere tid, og denne beroligende effekt er meget vanedannende.

Du kan sammenligne det lidt med dem som sutter eller tygger på kuglepenne og blyanter. Det gør de ofte helt ubevidst.

For det andet er piberygning ofte forbundet med bestemte situationer og er måske et supplementet i en afslapnings- eller afstresningsaktiviteter.  Eksempler kunne være når der læses aviser eller bøger, når musik nydes eller når haven skal passes.

Sådanne vaner er meget svære at skille sig af med. Men med hypnose kan du bryde rygevaner.  Hypnosen går nemlig ind og arbejder med din underbevidsthed. Den samme underbevidsthed der gør at kuglepenstyggeren tygger på alle de kuglepenne han får i hans hænder.

Under hypnosen kan du få programmeret din underbevidsthed til at sige fra over for de dårlige vaner og dermed lægge piberygningen på hylden.