Få hjælp til rygestop med hypnose

Rigtig mange danskere ønsker i dag at stoppe med at ryge. Men det kan være umådeligt svært. Måske har vanen været med os i mange år, eller måske er rygning forbundet med en særlig nydelse eller belønning, som kan være svær at skille sig af med.

Uanset hvad din historie er, og hvor længe eller kort tid du har haft et ønske om rygestop, så kan hypnose måske være den rette vej for dig.

Læs mere her, om hvordan hypnose til rygestop virker, hvad det er, og bliv klogere på om det måske er noget for dig.

Hvad er hypnose?

I hypnose arbejder man med psyken gennem underbevidstheden. Filosofien bag hypnose er, at man gennem afslapning giver slip på sin kritiske sans, og derfor giver sindet mulighed for at optage nye tankemønstre og vaner.

Det, der sker under hypnose, er i virkeligheden en tilstand for sindet, som minder om den, vi indtræder I, når vi dagdrømmer eller falder i staver. Der er altså ikke tale om noget mystik eller underlige kræfter, som er på spil, og de fleste karikaturer, du måske har set på film eller læst om i fiktionsbøgerne, er meget langt fra virkeligheden.

Indholdet i denne boks er reklame

Rygestop med hypnose – Hvorfor virker det?

Hypenose er et effektivt våben når man gerne vil holde op med ryge. Hypnosen arbejder nemlig med dine vaner, og vanerne er dem der holder de fleste rygere til ilden efter nikotinstrangen forsvinder.

Vanerne er langt stærkere ved dig end den egentlig trang, og derfor kan du effektivt sætte en stopper for din rygning med hypnose.

Hvad sker der med mig under hypnose?

Hypnose kan foregå på mange forskellige måder, og der findes i dag ikke nogen skabelon for, hvordan en behandling skal forløbe. I nogle tilfælde vil behandleren begynde med at guide klienten til at forstå, hvordan hypnosen vil foregå, og hvilke elementer der specifikt vil fokuseres på undervejs.

Derefter kan behandleren hjælpe klienten ind i en hypnosetilstand (som altså minder om dagdrømmeri og er afslappende) og herefter have en samtale med klienten om problemet (f.eks. rygning), imens han eller hun er i den hypnotiske tilstand.

Visse behandlere benytter også en teknik, som kaldes ’covert hypnosis’, hvor hypnosen er indirekte, og foregår uden klienten ved det. Dette anbefales som udgangspunkt ikke, hvis det er din første gang med hypnose, og du gerne vil vide, hvad der foregår hele tiden.

Efter sessionen vil behandleren bringe dig tilbage til din fulde bevidsthed, og du vil typisk føle dig afslappet og afklaret i sindet efterfølgende.

På grund af den afslappende effekt af hypnose, og den til tider ganske effektive tilgang til sindets forståelse af forskellige koncepter, benyttes hypnose også på mange områder som f.eks. smertebehandling, vægtreduktion, fobier, angst og forskellige typer af afhængighed. Kort sagt anvendes hypnose inden for problemstillinger, som har med tanker og følelser at gøre.

Hvordan virker hypnose til rygestop?

Under hypnose med fokus på at afhjælpe rygestop, er der fokus på at opnå en tilstand i sindet, som er bevidst om den dårlige vane, men ikke defensiv i forhold til den. Gennem hypnose er det typisk et mål at opnå en afslappet distance til rygningen og fokusere på ønsket om at stoppe med at ryge.

Der bliver således typisk skabt et fokus på ønsket om rygestop, og hvordan dette ønske kan manifestere sig i bevidstheden og overskygge lysten til at ryge fremover.

Derfor er det netop også vigtigt, at du selv har en oprigtig lyst til at holde op med at ryge. Viljen og trangen til at stoppe skal findes i dit eget sind, fordi det er den vilje, som skal bringes frem og forstærkes gennem hypnosen.

Det er vigtigt at huske på, at hypnose ikke er noget mirakelkur. Det er et middel, som har vist sig at være effektivt for mange mennesker, som døjer med uhensigtsmæssige tankemønstre eller vaner.

Er hypnose til rygstop sikkert?

I dag foregår hypnose som led i et rygestop typisk på meget professionelle kliniker.  Mange af de steder, som tilbyder hypnose til rygestop, er kliniker med psykoterapeuter, som er uddannet til – gennem samtaleterapi – at hjælpe folk, der kæmper med forskellige problemer (for eksempel stress, flyskræk, angst for edderkopper, eller jalousi).

Som beskrevet ovenfor foregår hypnose på en meget afslappende måde, hvor der er fokus på din velvære og tryghed samtidig. Du skal derfor ikke være nervøs for, at der sker noget ubehageligt under hypnosen.

Hvis du alligevel er nervøs inden, kan det anbefales, at bede behandleren om at gennemgå præcis, hvad der skal ske undervejs, inden I går i gang.

Det er også altid en god idé at bruge lidt tid på at finde en behandler, som du har det godt med. Undersøg derfor gerne flere forskellige steder, læs anmeldelser på nettet, eller ring og tal med dem om dit ønske om rygestop gennem hypnose, og find nogen, som du taler godt med og føler dig forstået af.

Rigtig god fornøjelse med dit rygestop.

Latest posts by Henriette Jensen (see all)