Rygestop piller – Kom af med rygetrangen

Virker piller mod rygetrang? Ja, det gør de – og endda så godt, at du skal have pillerne på recept hos din læge. De effektive rygestop piller reducerer trangen til at ryge og mindsker abstinenserne i et rygestopforløb. Men pillerne gør det ikke alene, motivation og professionel rådgivning er også nødvendigt. Stop med at ryge i dag – få hjælp af de effektive piller mod rygetrang.

Sådan virker piller mod rygetrang

Rygestop piller virker ved at dæmpe rygetrangen, så du bedre kan nå i mål med dit rygestop. Den bedste effekt i forhold til piller mod rygning opnås ved et sideløbende rådgivningsforløb, hvor du får kompetent vejledning fra professionelle omkring det at stoppe med at ryge.

Evt. abstinenser ved et rygestop bliver desuden reduceret – dette sker ved at pillerne påvirker de nervebaner i hjernen, der normalt aktiveres, når et rygestopforløb er i gang. Nogle typer piller til rygestop påvirker desuden hjernens reaktion på nikotin.

Som alt andet receptpligtigt medicin er der risiko for bivirkninger forbundet med indtagelse af pillerne, men alene godkendelsen af pillerne i Danmark, og de mange flere ulemper, der er forbundet med at ryge, gør pillerne til et sikkert valg for de fleste, der ønsker at stoppe den dårlige rygevane.

Søg information om de forskellige rygestopmetoder, inden du kaster dig ud i et rygestop, og sørg for professionelle råd og kompetent vejledning undervejs, så dit forløb ender med succes.

Nikotin eller piller?

Piller mod rygning er et nyere produkt i paletten af rygestoppræparater. Mange af de øvrige produkter er baseret på nikotin, som fungerer som en erstatning for det nikotin, du ellers ville få gennem cigaretter.

Din nikotinafhængighed afløses med andre ord af produkter, der er mindre skadelige end cigaretter, men stadig har det vanedannende stof, der er så svært at slippe. For mange er det nemmere at trappe ned med nikotinprodukter, end med cigaretterne selv, så det kan være en mere blid overgang fra ryger til ikke-ryger for nogle mennesker.

Rygestop piller derimod er ikke baseret på nikotin. I stedet virker de dæmpende på rygetrangen og kan i bedste fald være en hurtigere overgang fra at ryge til ikke at ryge. Undersøgelser viser forskellige resultater relativt til virkningen af de forskellige rygestopmidler, men pillerne virker for alle forsøgspersoners vedkommende lige så godt som de nikotinbaserede produkter, og for manges vedkommende er de mere effektive end de øvrige produkter på markedet.

Hjælpemidler

Indholdet i denne boks er reklame

Hvor får jeg rygestop piller?

Du kan ikke få piller mod rygning i håndkøb på apoteket eller online. Godkendte rygestop piller fås i Danmark kun på recept via din læge. Du skal med andre ord konsultere en læge omkring dit rygeproblem og ønske om at stoppe med at ryge, og i samarbejde med lægen blive enig om, at piller er den rigtige vej for dig til at holde op med at ryge.

Lægen vil i en snak om rygestop spørge ind til dine vaner omkring rygning, dit daglige forbrug, hvor længe du har røget, og hvad din motivation er for stoppe med at ryge. Særligt det sidste vil være vigtigt for lægen, der skal udskrive en recept til piller mod rygning: Uden motivation er der ingen rygestop og dermed inden piller på recept.

I mange tilfælde skal du selv have gjort en indsats tidligere for at stoppe med at ryge, for eksempel have fulgt et rygestopkursus eller forsøgt med håndkøbsmedicin til rygestop. Lægen vil med andre ord sikre sig, at du er dedikeret til at stoppe med at ryge, og at det er dig selv, der ønsker det.

Når rygetrangen melder sig

Og det gør den med garanti – så er der mange steder, du kan søge hjælp, når trangen til at ryge melder sig under et rygestopforløb. Først og fremmest er det godt at søge opbakning i sit nærmeste netværk hos familie, venner og kollegaer. Din motivation for at stoppe kan blive styrket af andres tro på, at du kan gennemføre og måske yderligere ved, at der er en fordel for dine nærmeste ved, at du bliver ikke-ryger.

Hos lægen kan du i forbindelse med din samtale og recept til rygestop piller få information om, hvad du kan forvente af abstinenssymptomer under rygestopforløbet, og hvilke fysiologiske forskelle, du vil kunne mærke undervejs og efter et fuldført rygestop.

Særligt de mange gode ændringer (øget smags- og lugtesans, bedre hud etc.) kan bidrage til din motivation for at stoppe rygning. Sidst, men ikke mindst er der i Danmark meget og gratis professionel hjælp at hente online og i din kommune, som kan vejlede og rådgive om den bedste rygestopmetode for dig. Gør en indsats og fuldfør rygestoppet – du vil ikke fortryde!

Latest posts by Henriette Jensen (see all)