Er du stoppet med at ryge? Går du rundt uden at vide, hvad du skal gøre af dig selv? Det er en typisk bivirkning ved rygestop. Før fik du jo en smøg, når du ikke lige vidste, hvad du skulle lave.

Nu? Ja, nu kan du ikke gå ud og få en smøg. Nu sidder du hele tiden og famler ved småting. Nu er du hele tiden rastløs. Men heldigvis er der gode remedier mod den rastløshed.

Det er en god idé at få en hobby, der kræver noget fingersnilde. Her er det perfekte eksempel at begynde at lave havearbejde. De fleste husejere har en have – så det er bare i gang, hvis du er én af dem!

Plant æbletræer og nyd frugten af dit hårde arbejde

Hvem elsker ikke æbler? De smager fantastisk lige fra træet. Desuden er det også en alsidig frugt – den kan bruges til stort set alt. Gammeldags æblekage er en dansk favorit. Æbleflæsk er en juleklassiker. Og så selvfølgelig æblejuice. Derudover er æbletræer lette at passe. De passer stort set sig selv – de skal bare plantes.

Det eneste, du skal tænke på, er æbletræ beskæring. Æbletræer har nemlig godt af at blive beskåret i ny og næ. Ikke for tit – det stresser træet. Man beskærer æbletræer for at undgå sygdom og selvfølgelig også for, at det ikke skal blive alt for stort.

Det er især de første par år, hvor du skal tænke på beskæring. På den måde kan du sørge for, at træet får den facon, der passer til din have. Tidlig beskæring maksimerer også antallet af frugter, du får ud af træet – og det er jo ikke dumt! Det ville også være træls, hvis træet blev så stort, at du ikke vil kunne nå æblerne.

Fuldfør havens look med godt og flot bunddække

Findes der et bedre kompliment til at æbletræ end et flot bunddække? Bunddækket er simpelthen hemmeligheden til at fuldføre din have. Det skaber variation i haven, så det ikke kun er græs, samtidig med, at det dufter og er så flot om sommeren.

Til et æbletræ ville stedsegrøn bunddække passe perfekt! Det stedsegrønne bunddække tager også imod frugterne, så de ikke går i stykker ved at lande på sten eller andet.

Hvad angår bunddække er det næsten kun fantasien, der sætter grænserne. Der er hundredvis af muligheder. Vil du gerne have et flot blomsterflor til at dække noget af din have? Et blomsterflor i både lilla og gul med bær og flotte blade? Eller vil du hellere have noget neddæmpet? Et bunddække, der er dybgrøn og ligner en skovbund?

Lige meget hvilken stil, du er ude efter, er der et bunddække til dig. Så er det bare i gang!

Latest posts by Henriette Jensen (see all)