Viksjø, der er kendt for deres probiotika, Perform Probiotics, har nu for første gang lanceret en creme, K Skin Barrier Balm.

Det er egentligt ikke noget nyt for Maya Viksjø, der er hovedejer af Viksjø at lave cremer, det har hun gjort i mange år, til eget brug, og også skrevet et blogindlæg omkring. De cremer hun har udviklet til egen brug, er udviklet af nød, da hun havde meget svært ved at finde gode cremer på markedet som hendes rosacea ikke reagerer på.

Kort fortalt, så er rosacea en autoimmun kronisk hudinflammation i ansigtet. Med andre ord, person der lider af rosacea, oplever at deres immunforsvar reagerer på mange forskellige ting, uden at der altid er et mønster heri.

Igennem sine studier om rosacea, fandt Maya ud af at der er studier af K Vitamin der viser at det ved de rette mængder kan virke sårhelende, hvilket er meget relevant for folk med rosacea. Studierne viste dog også at der er stor forskel på om man anvender K1(Fyllokinon) eller K2 vitaminer(Menakinon), i forhold til hvor længe vitaminet kan blive i blodet. K1 bliver kun i blodet i få timer mens K2 vitamin kan forblive der i dagevis.

K-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, som findes i fødevarer og syntetiseres i tyktarmen. Det spiller en vigtig rolle i mange kropsfunktioner, herunder blodpropper, blodcalciumregulering og knoglesundhed.

Dette er årsagen til at Maya har valgt navngive sin første officielle creme for K Skin Barrier Balm, opkaldt efter K Vitamin.

Processen med at komme fra en opskrift til et færdigt produkt, har dog i sig selv også været lidt af en rejse. Der findes en del firmaer som tilbyder at producere cremer for andre firmaer, men ofte vil de så selv vælge hvad cremerne skal indeholde, hvilket ikke var en mulighed.

Der var også firmaer der tilbød af producere cremen efter Maya’s opskrift, men så gerne ville have lov til at udelade K vitamin, eller bruge det i så lille en opløsning at det var rent symbolsk, for at holde produktionsprisen nede, hvilket naturligvis ikke var en mulighed.

Til sidste lykkedes det dog at få produceret en creme, hvor kompromiser blev undgået.

Cremen er en fed creme, der er tænkt som en natcreme.

Ud over K-vitamin indeholder cremen også oreganoolie og jojobaolie.

Oreganoolie er fyldt med naturlige nærringsstoffer, hvilket styrker huden og er en godt middel til at forbedre hudtonen og reducere forekomsten af fine linjer i huden.

Jojobaolie er en naturlig olie fremstillet af frøene fra den kinesiske plante, en tørke-resistent busk hjemmehørende i det sydlige Arizona, Californien og Mexico. Selvom dets brug i moderne skønhedsprodukter er relativt nyt, har det faktisk været brugt i århundreder. Indfødte amerikanere brugte det til at helbrede sår allerede i det 15. århundrede.

Da Maya Viksjø i sin tid lancere Viksjø, var målet helt klart. Hun ønsker at hjælpe flest muligt personer der lige som hende selv kæmper med hudproblemer, derfor må det også forventes at K Skin Barrier Balm ikke bliver hendes sidste creme.

Latest posts by Henriette Jensen (see all)