Du har taget beslutningen. Du vil stoppe med at ryge. Rygestop kan ofte være svært, men der findes mange måder at undgå din rygetrang på.

Vær stolt af dig selv

Først og fremmest skal du rose dig selv, fordi du har valgt at stoppe med at ryge. Du har truffet en beslutning om at gøre noget godt for dig selv, og du vil opleve en positiv ændring i din sundhed. At stoppe med at ryge er en stor bedrift, som mange finder rigtig svært. Rygestop kan være en længere proces, så du skal ikke blive skuffet over dig selv, hvis du ikke kan kvitte cigaretterne fra den ene dag til den anden. Det vigtigste er, at du er motiveret for et rygestop.

Find en ny hobby

En god ting at gøre for at distrahere dig selv fra rygetrangen er at finde en hobby eller et projekt at gå op i. Hvis du allerede har én eller flere interesser, kan du med fordel begynde at bruge mere tid på det. Det giver dig noget andet at tænke på samtidig med, at du laver noget spændende. Du kan kaste dig over mange forskellige ting. Måske vil du gerne læse flere bøger, eller måske har du længe gerne ville lære at strikke. Der er masser af muligheder.

Et godt nytårsforsæt

Vi træder snart ind i et nyt år, og det er en god anledning til at lave nogle nytårsforsætter. Nytårsforsætter kan være alt muligt, og lige dét du går og drømmer om at gøre for dig selv. Måske er det en større livsstilsændring eller flere mindre ændringer. Et konkret nytårsforsæt, som er let at gå til, er motion.

En sund livsstilsændring

Træning er en god måde at distrahere dig fra abstinenser. Der findes mange forskellige måder at træne på, og du kan selv bestemme intensiteten alt efter dit niveau. Når du stopper med at ryge, får du pludselig luft i budgettet. Brug pengene på en billig træningsbænk i stedet for cigaretter.

En træningsbænk er et rigtig godt redskab, som du kan have stående hjemme. Du kan lave mange forskellige øvelser og træne hele eller dele af kroppen. Kombinér træningen med en varieret kost og du vil komme i dit livs form.

Fordelene ved en træningsbænk

Træningsbænke fås i et hav af typer, prisklasser og med forskellige funktioner, så det er bare at vælge én, som passer til dit niveau. Fordelene ved at have en træningsbænk er, at du ikke skal ud ad døren og kan være fleksibel i din træning. Du behøver nemlig ikke bekymre dig om, om du får brugt dit abonnement til fitnesscenteret nok. 

Udover forskellige øvelser på træningsbænken kan du også tilføje andre redskaber som for eksempel håndvægte eller træningselastikker. Kombinationen giver en effektiv træning, som du kan justere i intensitet.

Et godt julegaveønske

Hvis du indser, at du alligevel ikke helt har råd til at investere i en træningsbænk alene, er det oplagt at skrive dén og eventuelle redskaber på din ønskeliste.