Lige efter nytår har mange et stort ønske om at stoppe med at ryge, men vi ved jo alle at de fleste nytårsforsæt aldrig holder. Og det er der faktisk ikke noget at sige til.

Langt de fleste mennesker opfatter et nytårsforsæt som noget der træder i kraft den 1. januar og ikke som et mål der skal gennemføres i løbet af det kommende år.

Du tvinger altså dig selv til at stoppe med at ryge den 1. januar, men er det i virkeligheden den optimale dag at stoppe på? Har du f.eks. lagt en plan for hvordan du kommer igennem den første dag og den første uge, eller er dit nytårsforsæt bare en hurtig beslutning?

Uanset hvad, skal du husk at den første uge i året ofte byder på udfordringer. Det er her der skal betales terminer – og kontoen er i øvrigt tom efter julen. Du vil selvfølgelig spare penge med et rygestop, men når kontoen er tom giver det andre bekymringer. Og første uge i januar er altid tempofyldt, der skal byttes de sidste julegaver, og på arbejdet vil mange også opleve stress. Altså ikke de bedste vilkår for at gennemføre et succesfuld rygestop.

Hvis du vil stoppe den 1. januar, skal du med sikkerhed vide, at du kan tage en kold tyrker. Hvis ikke du kan overbevise dig selv om det inden du træder ind i det nye år, skal du finde dig en alternativ rygestop metode. Måske du skulle indkøbe nogle nikotin supplementer, så du ikke skal ud og finde dem den 1. januar som jo er helligdag.

Gør op med dig selv om det er vigtigt at du stopper den 1. januar eller om det bliver i løbet af januar, eller i løbet af året. Derfor kan du også overveje at få hjælp af rygestop konsulenter eller du kan også booke en tid hos en behandler der tilbyder hypnose mod rygestop. Men book i god tid – for der er helt sikkert flere end dig der har samme nytårsforsæt.

Det er ikke nemt at holde op med at ryge, og det skal du acceptere når du har taget din beslutning. Derfor skal du gøre plads til at træde ved siden af undervejs, uden du opfatter dig selv som en fiasko. Vigtigst af alt er at du lægger en plan for rygestoppet, nøjagtigt lige som du ville gøre hvis du ville stoppe på et andet tidspunkt end efter nytår.