Fra januar 2021 blev det forbudt at ryge på alle skoler. Dermed er det altså slut med at ryge for både elever og lærere i skoletiden. Har du brug for hjælp til procentregning i skolen, så beregn procent her.

 

Hvis du skal til at starte på et studie, og du er ryger på nuværende tidspunkt, er det godt lige at være klar over, så du allerede nu med fordel kan begynde på dit rygestop, da du jo lige så godt kan blive vanen kvit her og nu, så du ikke skal tænke på, at du ikke må ryge i skoletiden.

Kan gøre det nemmere for unge at stoppe med at ryge

At gøre det forbudt at ryge i skoletiden kan forhåbentlig være med til at få færre unge til at starte med at ryge, og det kan måske også få flere unge rygere til at kvitte smøgerne.

 

Der er ingen tvivl om, at det også kommer til at genere nogen, men det er jo for alles bedste, at der ryges så lidt som muligt. Derfor er det også en positiv udvikling med fokus på unges sundhed og vaner. Og forhåbentlig kan mange unge komme i gang med et rygestop nu.

Sådan øger du muligheden for et rygestop

Vil du selv gerne i gang med at stoppe med at ryge, har vi her samlet tre hurtige tips til at gøre det nemmere for dig.

 

  1. Erstatninger kan hjælpe dig på vej mod færre smøger. Du skal gerne helt af med vanen, men på vejen kan plastre eller nikotin mundspray være behjælpelige.
  2. Find ud af om du er typen, der har det bedst med en kold tyrker, eller om du er bedre til at trappe ned. Målet er at stoppe med at ryge – og om du kommer dertil med nedtrapning eller en kold tyrker spiller ingen rolle.
  3. Undgå så meget som muligt at være sammen med andre, når de ryger. Det mindsker din egen trang til også at ryge.

Den første tid er den sværeste

Så skal du også være opmærksom på, at det klart er den første tid i dit rygestop, der vil være den sværeste.

 

Det er her, du virkelig skal holde fast og holde ud. For det bliver kun nemmere med tiden. Så kan du komme igennem de første par dage eller uger uden at ryge, er dine chancer for et komplet rygestop meget højere.