Man kan være afhængig af flere ting. I dette blogindlæg vil vi nævne de mest typiske afhængighedstyder i Danmark. Vi vil også komme lidt i dybere ind på, hvad afhængighed egentlig er for et ord, og hvad det betyder. Læs med, og bliv klogere.

Hvad betyder afhængighed?

En afhængighed defineres som et tvangsmæssigt behov, der ikke kan ignoreres. Hvis du er afhængig af noget, føler du trang til at gøre det, som din afhængighed består af, igen og igen. Hvis vi f.eks. taler om cigaretter, vil det betyde, at man ryger flere gange om dagen i stedet for kun ved nogle lejligheder, når man har lyst til at ryge. Dette påvirker din hverdag og gør det sværere at udføre dine daglige opgaver.

Hvad er typiske afhængigheder i Danmark?

Cigaretter, alkohol og stoffer er de mest almindelige former for afhængighed, du kan have. Det er meget almindeligt, at folk ryger cigaretter, fordi denne vane har eksisteret siden lang tid siden.

Cigaretter

Cigaretrøgning kommer med mange negative bivirkninger som f.eks. øget risiko for kræft og hjertesygdomme. Ikke kun det, men rygning er også meget dyrt, og det tager meget af din tid. Det kommer derfor ikke som nogen overraskelse, at mange danskere forsøger at holde op med at ryge, og alligevel er der en tendens til, at flere unge mennesker begynder at ryge.

Alkohol

En anden populær afhængighed i Danmark er alkohol. Alkoholiske drikkevarer kan påvirke dig mentalt og fysisk, hvis de indtages overdrevent meget over længere tid. I starten bruger man alkoholens evne til at bedøve ens sanser, men hvis man ikke passer på, så kan man hurtigt gå hen og gøre sin krop afhængig af alkoholens virkning. Så føler man pludselig ikke, at ens krop kan fungere optimalt uden alkohol, står man i den situation, så bør man starte i alkoholmisbrug for at komme på rette spor igen.

Stoffer

Alkohol er lovligt i Danmark, men det er også forbundet med mange negative bivirkninger som leverskader, hvis man drikker for meget alkohol på én gang. Desværre er stoffer nemt at få fat på, selvom det er ulovligt, og det er et problem i sig selv. Men stoffer er et stærkere middel end alkohol og afhængig af, hvilken type stof man indtager, så kan man enten blive høj, altså i form af mere energi, men det kan også være, at stoffet dulmer ens nerver og får én til at slappe af. Uanset hvad så bør man aldrig tage eurofoiserede stoffer!

Latest posts by Henriette Jensen (see all)