Nikotinmangel, hovedpine eller irritabilitet. Det er ikke sjovt at være i gang med et rygestop. Et holdbart rygestop kræver viljestyrke og motivation. Det kræver, at fokus flyttes fra rygetrangen til de værdier, der ligger til grund for at kvitte smøgerne.

Tænk positivt

Mange rygere oplever meningstab og tristhed, når de er i gang med at kvitte tobakken. Bare rolig – det går over igen, selvom det ikke er sjovt, mens det står på. I den fase af et rygestop, er det nødvendigt at se på den lyse side. Stop op, træk vejret og ros dig selv for ikke at ryge. Tænk på de gode grunde til, at du stopper. Opsøg sjov og ballade.

Måske er det ikke tiden for at feste med de venner, der ryger en masse. Det kan være svært at stå imod i passiv rygning. Opsøg anderledes sjov og hygge. Find de sjoveste vittigheder og jokes, som du kan bruge til at få dig selv og andre til at grine. Opsøg hygge og grineflip med venner og familie. Husk at du ikke er alene.

Forkæl dig selv

Når rygning ikke længere er en hjørnesten hjernens belønningssystem, kan livet i en periode føles tomt. Da handler det om, at erstatte rygepausen med andet, der kan give glæde.

Det handler om at bytte den usunde røg ud med noget, der både er sjovere og sundere. Mange rygere og eks-rygere kan være ekstremt hårde ved dem selv. De slår sig selv i hovedet, når det er svært ikke at ryge.

Men måske virker gulerod bedre end pisk. Giv dig selv omsorg, luksus og sjov, hvis du er i gang med et rygestop. Erstat cigaretten med en chance for at vinde lækre præmier – deltag i konkurrence nu. Deltag i konkurrence om fed luksus, eller giv dig i kast med en ny sport.