De kloge har altid sagt, at hvis man ønsker et nyt resultat, skal man gøre tingene på en anderledes måde. Det kan der helt sikker være noget om.

Så hvis du gerne vil af med rygevanen, kan det måske hjælpe at ændre hverdagen markant. Mange har haft held til at bryde trummerummen ved at få sig en ny hobby, og det kunne f.eks. være et kæledyr.

Mulighederne er uendelige, men hvis du hører til dem, der tør gå imod strømmen og være lidt anderledes, kunne du overveje en skægagame.

Hvad spiser en skægagame?

Skægagamer skal fodres med en blanding af grønt og levende insekter. Specielt insekterne er de helt vilde med, og det kan være ret sjovt at betragte, hvordan de fanger dem med deres klistrede tunge.

Grønt-delen kan bestå af salat og andet bladgrønt. Der er enkelte ting, de ikke må få, så tjek op på det inden anskaffelsen.

Foderdyrene/insekterne kan være alt fra kakerlakker og fårekyllinger til bænkebidere og melorme. Foderinsekterne kan købes online hos f.eks. https://insektorama.dk/ eller andre online-shops. Visse dyrehandlere har også et srtiment af levende insekter.

I sommerhalvåret kan du desuden supplere med insekter fra naturen. Undgå at indsamle dem fra områder, der ligger tæt på traffikerede veje eller marker, hvor der bruges sprøjtegift.

Pasning af skægagame og insekter

Skægagamen kommer oprindeligt fra varmere himmestrøg, så den har brug for kunstig varme i terrariet. Der skal både være et sted, hvor den kan slikke sol, og en terrarieende med lidt køligere forhold. Der findes masser af guides på nettet, hvor de kan læse op på agamens behov.

Men glem heller ikke foderdyrene. Det er også levende dyr, hvis behov skal mødes, så du hele tiden har sundt levende foder på lager. 

Insekternes behov er ret forskelligartede. Arter som græshopper, fårekyllinger og kakerlakker trives bedst ved lidt højere temperaturer, hvorimod larver som f.eks. melorme sagtens kan klare sig i køligere omgivelser.

Igen er det blot et spørgsmål om lige at læse op på tingene. Google er heldigvis din ven 🙂

Latest posts by Henriette Jensen (see all)