Rigtigt mange danskere forsøger hver eneste dag at stoppe med at ryge. Et rygestop kan være uoverskueligt og svært, og derfor giver mange op, så snart det ikke lykkedes. Der er dog flere forskellige ting, du kan gøre for at opnå et holdbart og succesfuldt rygestop! Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du endelig kan stoppe med at ryge. Måske er det lettere end du lige umiddelbart går rundt og tror!

Rygestop uden medicin

Hvis du ønsker at foretage et rygestop uden at involvere forskellige former for medicin, er der flere forskellige ting, du kan gøre. En af de ting du kan gøre er, at lave rod i dine vaner. Det lyder måske skørt, men rygning er, ligesom mange andre ting, blot en vane. Det kan virke uoverskueligt blot at foretage et rygestop fra den ene dag til den anden, og derfor vælger mange at starte roligt ud med at lave rod i deres generelle vaner. Er du en af dem, der holder rygepauser, på specifikke tidspunkter, kan du forsøge at fylde disse rygepauser med andet end rygning. Du kan eksempelvis prøve at fylde en af dine rygepauser med en gåtur eller en frokost!

Rygestop med medicin

Har du forsøgt at foretage et rygestop utallige gange, på den naturlige måde, men uden egentligt at kunne stoppe, kan du forsøge at foretage et rygestop med medicin. Der er hele tre forskellige former for medicin, der kan være med til at gøre dit rygestop lettere. Du kan blandt andet vælge at bruge nikotinprodukter. Her kan du blandt andet vælge mellem nikotinplaster, nikotintyggegummi eller inhalator. Hvis du bruger disse nikotinprodukter korrekt i din hverdag, vil du hurtigt kunne droppe cigaretterne! Nikotinen i disse former for medicin giver nemlig din hjerne det, den gerne vil have, blot uden røgen og cigaretterne.

Psykologiske metoder

Ligger dit problem ikke i selve cigaretterne, men i stedet det, cigaretterne symboliserer i dit liv, kan du vælge at opsøge en psykolog og forsøge dig med psykologiske metoder. En psykolog kan hjælpe dig med at forstå, hvorfor din krop hungrer cigaretterne. En psykolog kan desuden også give dig forskellige, gode metoder til, hvordan du gradvist kan droppe cigaretterne. Du kan blandt andet finde et stort udvalg af dygtige og kompetente psykologer hos mindcph. Du vil med sikkerhed takke dig selv for at benytte dig at en psykolog til dit rygestop!

Latest posts by Henriette Jensen (see all)