At gå ude og ryge

Jeg har røget i snart 30 år eller det er ikke helt rigtigt da det kunne ha’ været 34 år da jeg stoppede for 4 år siden.

Ravjagten fik mig motiveret

En af mine bekedte og jeg sad og talte om det med at ryge og han sagde at han aldrig havde brudt sig om at ryge udendørs, han var ligeglad med hvad andre tænkte men det smagte ikke så godt som når han var hjemme. Det kunne jeg sagtens nikke genkendende til da jeg selv syntes tobak smagte mærkeligt når man gik ude og især om vinteren. Han havde forsøgt at stoppe mange gange hvilket jeg også havde men nu sad han og fortalte mig at det var 7 dage siden han sidst havde taget en smøg.

Jeg gloede på ham og sagde – seriøst ? – ja den var god nok, han havde fået en lille begynder ravlygte i fødselsdagsgave forrige år hvilket jeg godt kan huske han fortalte og det grinene vi meget af. Men han havde jo lagt mærke til han ingen trang havde når han var ude men man kunne jo ikke bare gå rund udendørs uden noget formål og tankerne faldt på ravlygten.

Trangen var næsten væk

Han tog bilen til stranden og begyndte ellers bare at gå mens ravlygtens skær oplyste lidt af stranden og uden han tænkte nærmere over det var der forsvundet 2km strand og bilen var lidt langt væk så han vendte om og returnerede til bilen, det hele tog godt et par timer og selvom han tænkte på smøgerne på turen blev de i lommen da tankerne var kommet på noget helt andet, nemlig skattejagt med ravlygten. Jeg er meget spændt på om han holder sit rygestop i en måned og gør han har jeg lovet at købe en ravlygte og tage med ham.