Rigtig mange mennesker tror de tager beslutninger hver dag, uden egentlig at være klar over hvad en beslutning er. “Jeg har besluttet mig for at tabe mig! Jeg går på kur fra på mandag” og mandag aften sidder man foran fjernsynet med en pose slik. Det kan godt være det var et ønske – men det var ikke en beslutning.

Som så mange andre, vil du sikkert sige at du ikke besluttede dig for at starte med at ryge, det skete bare. Den ene smøg tog den anden. Men når du skal stoppe med at ryge, så er det ikke noget der bare sker, som dengang du startede. Nu skal du kæmpe med både vaner og afhængighed.

Første skridt på vejen er selvfølgelig ønsket om at stoppe med at ryge. Men hvor stort er det ønske? Er det stort nok til at du kan tage en beslutning? Er du ryger – og læser med endnu – er du sikkert enig i, at holde op med at ryge, kan være en af vigtigeste beslutninger for dig. Små beslutninger kræver selvfølgelig ikke så meget, men vigtige beslutninger kræver mod og vilje.

Hvor sikker er du?

Så derfor starter skal du starte med at teste dig selv. På en skala fra 1-10 hvor højt er dit ønske egentlig om at holde op med at ryge?

Er svaret 6 eller der under, så har du noget at arbejde med, for dit ønske og din motivation er simpelthen ikke høj nok til at få succes med holde op med at ryge på nuværende tidspunkt. Måske du har nogle undskyldninger for at holde op med at ryge eller også har du nogle andre forhindringer der gør dig usikker.

Svarer du 7-8 er du motiveret og du er klar til at komme igang. Men du er ikke helt i top motiveret, så du skal starte med at beskrive dine forhindringer for at holde op med at ryge.

Svarer du 9-10 er du top motiveret. Sørg stadig for at du har styr på dine grunde til at holde op med at ryge.

Latest posts by Henriette Jensen (see all)