Er du en af dem, der ønsker et succesfuldt rygestop, men har svært ved at holde dig helt fra cigaretterne i længden? Dette er helt normalt og mange oplever at have enormt svært ved at foretage et rygestop – især de første par uger. Her giver vi dig tre gode råd til at opnå et succesfuldt rygestop, du faktisk kan holde i længden.

Start på en ny serie

Det lyder måske skørt, men for at få tankerne på noget andet end cigaretter, kan det være en rigtig smart og fornuftig ide at starte på en serie, du ved, vil kunne underholde dig over en længere periode. På denne måde er du distraheret fra cigaretterne, samtidig med at du er godt underholdt. Du kan endda se serien på farten, hvis du har en telefon eller computer med dig. Dette kræver selvfølgelig at din telefon har godt data og internet. Ønsker du et smart dækningskort, der altid sikrer dig net og data, kan du vælge et Easy dækningskort. Se dækningskort for Easy her.

Sørg for at indtage sund og næringsrig kost

Nikotin, som cigaretter indeholder rigtigt meget af, påvirker stofskiftet så forbrændingen i din krop øges. Der er derfor mange, der oplever vægttab ved start af rygning og den modsatte virkning ved rygestop. For at opnå et succesfuldt rygestop, der nemt og effektivt kan vedligeholdes, er det derfor yderst vigtigt at du indtager meget næringsrig og sund kost. Der vil muligvis sætte sig lidt ekstra fedt og kilo på sidebenene, men dette kan sagtens modvirkes med den rigtige kost balance. Det er for eksempel vigtigt at spise sundt fedt som for eksempel nødder og avocado indeholder. Du kan erstatte noget af det sukker du indtager med frugt, eller finde en form for alternativ sukkerkilde, som kan være med til at du får dit daglige sukkerindtag, men med en smule begrænsninger.

For nogle kan en sund livsstil virke helt uoverskuelig, og mange har også svært ved at finde på nye retter og opskrifter. Derfor kan man hurtigt køre død i det og falde tilbage i gamle vaner. Her kan det være en fordel at investere i en måltidskasse, så du altid har nogle lækre, velsmagende måltider lige ved hånden. Du kan finde en måltidskasser oversigt.

Hold dig aktiv

Du har sikkert hørt det mange gange før, men for et vellykket og succesfuldt rygestop kan det være en rigtigt god ide at få dyrket noget motion og holde dig selv og din krop i gang – på denne måde undgår du også at tage for mange kilo på igen efter et rygestop. Når du får lyst til en cigaret, kan du i stedet for løbe eller gå en lang tur, tage ned i dit nærmeste fitnesscenter eller bare lave en fysisk aktivitet, der får dig på andre tanker. På denne måde aktiverer du kroppen og dens sanser og trangen til at indtage nikotin vil den i en periode glemme.

Det er altså bare med at prøve sig frem, når det kommer til rygestop. Det er okay at fejle, så længe man kommer op på hesten igen og prøver videre!

Latest posts by Henriette Jensen (see all)