På trods af at din hund har tyk, tung pels, så kan den stadig blive nedkølet, når det er vinter. Dyr er lige så tilbøjelige for forfrysninger, som vi mennesker er, og deres kropstemperatur, kan også blive lav, hvis man ikke er opmærksom. Men når det er ekstra koldt udenfor, så skal du passe på din hund, ligesåvel, som du passer på dig selv, når det er koldt. Du tager for eksempel, en varm jakke på, hue og vanter, og ikke mindst, varme vintersko. – Hvorfor skal din hund undvære?  

Undgå at være for længe udenfor med dit kæledyr 

Ligesom du ikke har lyst til at være indenfor i kulden i længere tid end højst nødvendig, så bør du også begrænse dit kæledyrs tidsforbrug udenfor. I sær hvis du har en lille hund, eller en hund, som Inge pels har, bør ikke være ude særlig længe ad gangen. Og hvis du nu får at vide, at selv den mest hårdføre slædehund, ikke er beregnet til at være udenfor i lang tid om vinteren, hvordan tror du så dit kæledyr er stillet? 

Giv dem en jakke/frakke på

Ligesom du tager varm frække på, og vinterstøvler, så kan du også klæde din hund på. Medmindre den er meget aktiv på gåturene, så behøver den nødvendigvis ikke, at have tøj på. Men hvis din hund er lille og meget udsat for kulden, så kan en frakke være en god investering. Ældre hunde er også mindre aktive, og derfor kan være disponeret for forfrysninger. Især ældre hunde, som har gigt, kan have særlig ondt. Hvis din hund ikke allerede får medicin for gigten, så kan CBD til hunde også være interessant. Du kan eventuelt kigge lige her

Skån dine hunds poter

Noget af det som er værst for din hund, er den kolde jord, og eventuelt is. Men en blanding af både isen, sneen, og den salt, som vi drysser ud, er giftige kemikalier for din hunds poter. Det bedste vil være, at beskytte poterne total i form af hundesko, men de færreste hunde, vil føle sig tilpasse ved at gå med sådan nogle. Det du dernæst kan gøre, er at gå på mindre udsatte områder, eventuelt steder, hvor der ikke er så meget sne og is, og hvor der ikke er saltet. Når du er kommet hjem fra gåturen, så tør poterne, med et håndklæde, eventuelt vask poterne, så saltresterne kan komme af. 

Undlad at din hund er alene

Ligesom du ikke skal efterlade din hund, når det er varmt udenfor, så skal du heller ikke efterlade din hund, hvis det er koldt udenfor. Når bilen er slukket, og står i længere tid, så vil bilen hurtig blive afkølet, og det kan være en direkte sundhedsrisiko for dit kæledyr. Det samme gælder, hvis din hund skal være udenfor i hundegården, imens du er på arbejde. Sørg for at hunden har et hundehus, hvor der er noget den kan varme sig i, en pude eller tæppe. Sørg for at der er læ i hundegården, da vinden oftest er med til at gøre det endnu koldere, at være udenfor. 

Latest posts by Henriette Jensen (see all)