En tur på stranden, med både børn og hund, er herligt, uanset årstid. Det samme gælder skoven og alle andre former for natur. At komme ud under åben himmel gør både dig selv, børnene og hunden gladere. At have højt til loftet gælder både fysisk og mentalt.

Selv om det er sjovt, herligt og godt for sjælen er der alligevel et par småting du skal holde øje med, i forhold til både børn og hundes sikkerhed. Saltvand kan være farligt, hvis det indtages i store mængder. Glasskår er altid både træls og farlige, uanset hvor du støder på dem. Rygning er ikke sundt for nogen. Læs med herunder og skriv dig bag øret, hvad du skal være opmærksom på.

Saltvand er både sjovt og farligt

På stranden er der timevis af sjov og leg, for både børn og hunde. Både børn og hunde kan finde på at drikke af saltvandet. I små mængder sker der ikke noget, men i store mængder kan det være farligt. Derfor er det vigtigt at holde øje med både schæfer og børn, når der er saltvand i sigte.

Glasskår er meget farlige

Hundepoter er seje og kan klare det meste. Glasskår er desværre ikke noget for hverken hundepoter eller børn i bare tæer. På stranden kan der ligge glasskår i sandet. Dog er det ofte omkring de opstillede skraldespande, at du støder på glasskår. Børnene kan du påbyde at tage sko på, når de skal bruge skraldespanden. Det kan du ikke med hunden. Skraldespande lugter godt, synes hunde, derfor er det vigtigt at du er ekstra opmærksom på din hund, når i er på stranden, eller andre steder i naturen, hvor der er skraldespande. Hold også øje langs gangstier. Ind i mellem kan der også ligge glasskår langs stierne.

Rygning er ikke sundt for nogen

Det er ikke sundt at ryge. Hverken for den person der gør det, eller for omgivelserne. Både børn og kæledyr kan blive påvirket af passiv rygning.

Luftvejssygdomme hos børn og hunde, kan ofte spores tilbage til passiv rygning.

Er du selv ryger og er i nærkontakt med børn eller dyr, bør du vise hensyn og gå udendørs, når du skal ryge. Ryg aldrig i bilen, når du har passagerer med, uanset om det er voksne, børn eller hunde.

 

 

 

Latest posts by Henriette Jensen (see all)