Piktogrammer er en type symbol, der bruges til at formidle oplysninger. De kan være ord, billeder eller ikoner, der repræsenterer en idé. Piktogrammer findes normalt på skilte, kort og instruktionsskilte. Dette blogindlæg vil nævne, hvordan de fungerer, og give nogle eksempler, der viser dig, hvordan det gøres!

Hvordan fungerer piktogrammer?

Piktogrammer fungerer ved at formidle oplysninger visuelt. Det gør dem perfekte til brug på skilte, kort og andre undervisningsmaterialer. De kan bruges til at vise, hvor noget befinder sig, eller til at give instruktioner om, hvordan man gør noget.

Det er især godt til børn, som kan have svært ved at overskue, hvad de skal gøre på en dag. På den måde kan opsætte passende billeder på et piktogram, såsom at barnet vågner, så er det næste piktogram, at de skal tage tøj på det næste er så morgenmad, og efterfølgende børste tænder og tage i skole.

Hvem kan have gavn af piktogrammer?

Børn, der har forskellige diagnoser, såsom autisme, og andre børn, der har svært ved at overskue flere ting på én gang, der er det, at et piktogram kan gå ind og gøre dagen meget nemmere for barnet, fordi de kan se visuelt, hvad de skal og ikke skal. Det gode ved disse piktogrammer er, at de kan skræddersyes til netop dit barn eller dine børn, hvis de har behov for det.

Især børn med autisme bruger rigtig meget energi på at lave system i deres hoved, hvortil man kan mindske deres energi på at skabe et overblik over dagen program.

Lad dit barn være med at at lave piktogramtavlen til den næstfølgende dag, det vil skabe en indre ro hos det pågældende barn, så barnet bedre kan sove, og når barnet står op næste dag, så kan han/hun bedre overskue sine daglige gøremål, i forhold til praktiske ting og fritidsinteresser. Tal om hver enkel piktogram, så barnet ikke er i tvivl om, hvad han/hun skal gøre.