Vi ved det godt: rygning er usundt. Alligevel kan det være enormt svært at smide sin bedste ven ud ad vinduet for altid. Men måske er det ved at være tid til at finde en ny ven? Og måske en bedre ven. Én som vil og kan hjælpe dig til et sundere og længere liv uden røg. 

Sved røgen ud 

Der er rigtig mange, der har forsøgt at droppe smøgerne for så at falde i igen. Det sker ofte, men det betyder ikke, at et rygestop er umuligt. Tværtimod. Hvis der er motivation, er der også håb. Det vigtigste er, at motivationen opretholdes. Der findes sikkert også flere som har erstattet indtaget af røg med indtaget af f.eks. søde sager. Måske er det lykkes at blive røgen kvit, men man er efterladt med nogle ryge-stop-kilo, som heller ikke gør noget godt for kroppen. Så hvad med at springe dét led over og f.eks. melde dig ind i et fitnesscenter allerede i dag? Daglig motion styrker ikke kun kroppen fysisk men har stor indvirkning på vores mentale sundhed. 

Træning øger motivationen med synlige resultater

En af de gode ting der kan være ved at erstatte rygning med f.eks. træning er, at du meget hurtigt kan høste frugten af dit arbejde. Hvis du er motiveret for det. Og det behøver ikke betyde, at du skal svede i et fitnesscenter tre timer om dagen. Slet ikke. En daglig gåtur på 30 minutter vil også kunne både ses og mærkes. Og så kan du f.eks. træne hjemme på stuegulvet efterfølgende. Og hvis ikke du allerede har træningsudstyr, så køb udstyr til at komme i gang her. Der er dog fordele ved at tage et smut ned i fitnesscentret. Her får du professionel vejledning og et skræddersyet træningsprogram, som fokuserer på netop dine behov og mål. Måske vil du gerne have strammere mavemuskler eller træne dig op til et løb? Uanset målet så øger det motivationen for rygestoppet, når du får noget til gengæld.

Sæt ikke barren for højt 

Nu hvor du har taget beslutningen om at kvitte smøgerne, så skyd ikke dig selv i foden ved at sætte dine forventninger helt i vejret. Hav hellere mindre delmål, som er overkommelige frem for skyhøje og urealistiske krav til dig selv. Dine nye mål om en sund og trænet krop skal være indenfor rækkevidde. Heldigvis er det aldrig for sent at skabe gode vaner. Så det er bare med at komme i gang. 

 

 

Latest posts by Henriette Jensen (see all)