Dit hjem skal være dit fristed, et sted, hvor du kan slappe af og føle dig tryg. Men nogle gange kan det føles mere som et fængsel end som et fristed. Hvis du ønsker at få dit hjem til at føles mere som et fristed, er der nogle få ting, du kan gøre.

 

1. Ryd op. Et rodet rum kan være overvældende og stressende. Tag dig tid til at rydde op i dit hjem og skaffe dig af med alt det, du ikke har brug for eller bruger.

 

2. Bring naturen ind. Hvis du tilføjer planter eller blomster til dit hjem, kan det være med til at skabe et mere beroligende miljø.

 

3. Tilføj nogle beroligende farver. Mal dine vægge i farver, der er kendt for at virke beroligende, f.eks. blå eller grøn.

 

4. Skab et afslappende rum. Afsæt et hjørne af dit hjem til afslapning. Tilføj en behagelig stol eller sofa, blød belysning og beroligende dekoration.

 

5. Fjern elektronik. Elektronisk udstyr kan være en kilde til stress og uro. Hvis det er muligt, skal du fjerne dem fra dit soveværelse og skabe et rum, hvor du kan trække stikket ud fra verden.

 

6. Red din seng hver dag. En redt seng er et tegn på orden og kan hjælpe dig med at føle dig mere afslappet i dit rum.

 

7. Sæt noget lys ind: Naturligt lys har vist sig at have en positiv indvirkning på humør og velvære. Hvis det er muligt, skal du åbne dine gardiner eller persienner for at lukke noget sollys ind i løbet af dagen.

 

8. Spil beroligende musik. Musik kan have en beroligende virkning på sind og krop. Lav en afspilningsliste med dine yndlingsmusiknumre, der kan hjælpe dig med at slappe af.

 

9. Få styr på tingene. At have et sted til alting og holde orden i tingene kan være med til at mindske stress. Brug noget tid på at rydde op og organisere dit hjem, så det er lettere at holde orden. Du kan også kaste dig over indretning på en ny måde – fx med designer bænke.

 

10. Hav en rutine hver aften. Hvis du tager dig tid til at slappe af inden sengetid, kan det hjælpe dig med at sove bedre og føle dig mere udhvilet. Lav en rutine hver aften, der omfatter at koble fra elektronikken, læse eller tage et bad. Dette vil signalere til din krop, at det er tid til at slappe af og forberede sig på at sove.

 

Det behøver ikke at være svært eller dyrt at få dit hjem til at føles som et fristed.